Belgium

Waardevolle getuige op de baan

Veilig onderweg met de nieuwe Kenwood KCA-DR300 dashcam

Nieuwe Kenwood KCA-DR300 dashcam.

Een compacte verkeerscamera filmt tijdens je rit alles wat de bestuurder ziet én meer. Mocht je dan betrokken raken in een verkeersongeval of het slachtoffer worden van vandalisme, vluchtmisdrijf of onopzettelijke schade, dan kunnen de beelden die de dashcam maakt, extra bewijsmateriaal zijn. Geen discussies meer na een aanrijding want beelden zeggen meer dan woorden.

 

JVCKENWOOD kondigt de nieuwe Kenwood KCA-DR300 dashcam aan. De camera, die door middel van een verwijderbare zuignap tegen de voorruit geïnstalleerd wordt, heeft een erg breed opnameveld (128°) en neemt continu beelden op in Full HD kwaliteit. De beelden worden opgeslagen op een micro SDHC kaart (max 32GB). Bestuurders die een dashcam installeren voelen zich niet alleen veiliger op de weg, ze bewegen zichzelf ook een heel stuk rustiger voort in het verkeer.
Het aantal Belgische autobestuurders dat rondrijdt met een dashcam aan boord neemt gestaag toe. Gebruikers duiden het risico op vluchtmisdrijven aan als het belangrijkste argument om een exemplaar te installeren. Dit aantal neemt jaar na jaar toe.

Een ongeval gaat niet meer onopgemerkt voorbij. Kleine schadegevallen op parkings maken een groot deel uit van het totaal aantal jaarlijkse vluchtmisdrijven. Voor heel wat auto-eigenaars betekent dit onvoorziene en hoge reparatiekosten wanneer de aanrijder zonder een spoor na te laten weg rijdt. De Kenwood dashcam beschikt over een parkeermodus die automatisch wordt geactiveerd van zodra de camera beweging detecteert aan de voorzijde van de wagen. Op die manier kan er achteraf alsnog een tegenpartij aangewezen worden.
Wanneer de camera tijdens het rijden een plotse impact waarneemt, worden deze beelden automatisch opgeslagen zodat ze niet per ongeluk worden verwijderd en/of overschreven. De geïntegreerde bewegingssensor registreert en toont bovendien vanuit drie hoeken de uitgeoefende G-krachten en de richting van de impact.
Beter is natuurlijk de opnames van de mooie landschappen op uw reisweg  te  delen met vrienden en familie.
Tijdens het rijden neemt de camera voortdurend op. Die beelden worden in blokken opgeslagen  zodat de meest recente beelden altijd beschikbaar zijn. Indien het geheugen vol is worden de oudste beeldbestanden overschreven.
U kunt de beelden op de dashcam bekijken of op uw computer. De bijgeleverde software « Kenwood Drive-view player » geeft u de mogelijkheid de bestanden te  bekijken, combineren en delen via sociale netwerken (zoals Facebook en YouTube).

 

06/04/2015